duminică, 22 mai 2016

Am nevoie de servicii vopsire electrostatica

Chiar daca acest lucru inseamna realizarea unor schimbari drastice ale unei modalitati de lucru care ne-a devenit familiara si la indemana, nu ezitam sa ne adaptam la noua tehnologie. Dar recompensele merita tot efortul, principala fiind aceea ca suntem in stare sa va oferim, mereu, cele mai bune produse si cele mai bune servicii. Vopseaua electrostatica este mult mai rezistenta decat cea lichida, iar vopsirea electrostatica nu dauneaza mediului inconjurator pentru ca nu exista solventi care sa se evapore in aer sau sa ajunga in apa. Vopsirea pieselor cu vopsea pulbere in camp electrostatic asigura o calitate superioara a produsului finit, atat din punct de vedere al rezistentei mecanice, la coroziune, cat si a aspectului comercial.

Unde gasesc vopsitorie electrostatic?

Vopsirea prin pensulare se poate executa si in halele (incaperile) de lucru cu alt specific, cu conditia ca in apropiere sa nu existe surse de foc, asigurandu-se in acelasi timp o ventilare corespunzatoare. La vopsirea sau uleierea pieselor prin imersie (cufundare) intr-un recipient cu vopsea, lac sau ulei, acesta trebuie amplasat intr-o camera cu aspiratie locala. Baile cu o capacitate sub 2 mc se prevad cu capace care sa se inchida in caz de aprindere a vopselei. Baile cu o capacatitate peste 2 mc sau cele mai servite de un transportor suspendat, se prevad cu sisteme de preaplin, cu golire rapida prin curgere libera intr-un rezervor amplasat in exteriorul cladirii.In atelierele in care consumul de vopsea depaseste 10 l pe schimb, vopsirea prin pulverizare se face obligatoriu in cabine sau pe platforme deschise prevazute cu dispozitive pentru retinerea particulelor de vopsea (filtre, perdele de apa) si cu ventilare pentru eliminarea vopselelor pe baza de solvent.
In scurt timp, vopsirea electrostatica a castigat din ce in ce mai mult teren in fata vopsitoriei clasice, lichide. In vreme ce principiul clasic al vopsirii era guvernat de un timp mai indelungat al procesului incepand cu pregatirea suprafetei, executarea propriu-zisa a vopsirii, timpi indelungati de uscare a piesei, deci o eficienta mai scazuta, vopsitorie electrostatica permite o mai buna eficientizare a procesului de vopsire.Stratul de vopsea depus pe piesa este uniform si de o calitate net superioara celui depus pe elementele vopsite lichid. Piesele ce urmeaza a fi vopsite, trebuie initial pregatite din punct de vedere mecanic in vederea aplicarii stratului de vopsea. Operatiune consta practic, in indepartarea oricaror urme de rugina, de resturi sau impuritati aparute pe piesa, rezultate sau nu din prelucrarea acesteia. In general, pentru piesele metalice este larg utilizata procedura de degresare si fosfatare a suprafetelor.
vopsitorie in camp electrostatic Prahova,  detalii  ,  mai mult

Unde gasesc vopsitorie in camp electrostatic Prahova?

Prepararea riguroasa a piesei pentru vopsit prin vopsitorie in camp electrostatic Bucuresti, este deosebit de importanta fiind primul stadiu al vopsirii. Pentru ca vopsitul in camp electrostatic piesei respective sa fie perfect, suprafata piesei trebuie sa fie curata, sablata, decapata si spalata dupa caz. Astfel, particula de pulbere care traverseaza norul de ioni se incarca negativ si se depune pe piesa, urmarind liniile campului electrostatic extern. Prin aceasta tehnica, la incarcarea pulberii, se genereaza sarcina electrica in exces care formeaza fenomenul de inter-ionizare.Acest surplus de sarcina negativa se distribuie in spatiul dintre pistol si piesa, intarind liniile de camp electrostatic extern si a custilor Faraday, putand cauza neuniformitatea stratului de vopsea si coaja de portocala. matei-electrostatic.ro

Alege calitatea prin servicii vopsire electrostatica

O gama de pulverizatoare, atat manuale cat si automate, este de obicei oferita de producator. Culoarul intern de alimentare cu pulbere ar trebui sa fie cat mai drept si mai fin posibil. Orice neregula sau denivelare din culoar ar putea duce la adunarea pulberii si formarea de blocaje care ar duce la tuse ale pulberii la emisie. Exista mai multe tipuri de difuzoare disponibile, care ar putea fi sub forma de con, fie concav sau convex, si cu un singur sau mai multe iesiri. Difuzoarele ar putea fi echipate cu un invelis de aer care controleaza si directioneaza pulberea incarcata catre piesele de lucru. Pulverizatoarele de pulbere pot fi in mod normal setate sa asigure un transfer de pulbere care sa se potriveasca in anumite circumstante. La nivelul cel mai de jos al ratei de transfer, fluxul de pulbere poate fi de la 100-200g/min (aproximativ 6-12kg/h), si la nivelul cel mai inalt, fluxul poate fi la o rata de 500-600g/min (aproximativ 30-36kg/h).

Informatii despre vopsitorie in camp electrostatic Ploiesti

Pentru protejarea impotriva scanteilor periculoase, care se produc in special la caderi de tensiune, se prevede o instalatie de protectie care reduce progresiv tensiunea instalatiei de pulverizare si o scoate din functiune. La trecerea obiectului de vopsit printre pistoalele de pulverizare, acesta nu trebuie rotit (invartit). La cuptoarele la care nu se pot realiza dispozitivele mentionate, cu regim automat de masurare si indicare continua, se va efectua controlul permanent al temperaturii cu ajutorul aparatelor manuale de masura si control. Partile metalice ale cuptoarelor cu aer in circulatie si care folosesc benzi rulante se leaga la priza de pamant.
Cusca lui Faraday defineste un fenomen prin care aplicarea vopselei pulbere in camp electrostatic in colturi interioare, pe interiorul tevilor, al canalelor se face cu o foarte mare greutate. Acest fenomen prezinta zona din piesa metalica unde campul electric exterior nu ajunge. ATENTIE !!!! daca se insista prea mult exista posibilitatea ca marginile custii lui Faraday sa fie prea incarcate cu pulbere, iar dupa polimerizare vom avea un aspect estetic nedorit. ATENTIE !!! nu tineti in cuptor piesele mai mult decat trebuie o sa va intalniti cu un fenomen ( mai ales la culorile cu pigmenti slabi, ex: alb, galben, orange, rosu ), prin care filmul, dupa racire, va arata ca fiind foarte vechi ( va primi o tenta de crem-galbui ). mai mult
Astfel, prin setarea unui nivel optim de incarcare a pulberii, tensiunea de electrod se regleaza automat in functie de distanta dintre pistol piesa si de forma geometrica a piesei.In acest proces, pulberea se incarca cu sarcina pozitiva, prin cedarea de electroni care se scurg la masa. Astfel, pulberea pulverizata prin duze este incarcata electrostatic, fara generare de sarcina si camp electrostatic extern. Vopsirea electrostatica este o tehnologie superioara de aplicare a unei vopsele, sub forma de pudra, pe suprafetele metalice care sunt ulterior tratate termic, asigurandu-se astfel o rezistenta indelungata la uzura si abraziune.Vopseaua este atrasa de elementul ce urmeaza a fi acoperit, incarcat si el cu o sarcina electrica, realizandu-se astfel o pelicula uniforma de vopsea.
Tag: vopsitorie in camp electrostatic Prahova detalii mai mult 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu